Buitengewoon binnengebied, een groene verademing

Hof Berlamuze, hier woon je in een buitengewoon binnengebied. Dit is autovrij en dus ideaal voor wie thuis wenst te komen in alle rust. De buitenruimte neemt de vorm aan van een grote binnentuin, een hof met een geborgen en groen karakter. Het binnengebied heeft daarnaast ook een ‘publieke trage doorsteek’ waar ook omwonenden, te voet of met de fiets, gebruik van kunnen maken.

Groeien & bloeien

Hof Berlamuze krijgt een volwaardige tuin, met zorg ontworpen door LAND landschapsarchitecten. Boven op de ondergrondse parking komt een dik groenpakket waardoor ook grotere struiken en meerstammige bomen volop kunnen groeien en bloeien. De variatie in de beplanting maakt dat elk seizoen hier zijn charme heeft. Daarnaast is er een open grasruimte voorzien waar ook de kinderen hun hartje kunnen ophalen.

Aan de Arthur Vanderpoortenlaan is er een aangenaam stadspleintje met enkele bomen, zitgelegenheid en enkele fietsbeugels. Dit plein vormt de aankondiging van de publieke doorsteek, een pad richting Molenstraat, waarbij de bomen bijdragen aan het groenbeeld van de straat en het hof. We zetten volop in op vergroening, ook aan de randen van het woonproject waar klimplanten het groene totaalplaatje vervolledigen.