Lier,

historische 'Pallieterstad' aan de Nete

Hof Berlamuze in Lier ontplooit zich in het binnengebied omgeven door de Berlarij, Molenstraat, Pettendonk en Arthur Vanderpoortenlaan.

Met rechts de Nete, links de Podiumacademie Lier en boven de historische invalsweg Berlarij kan Hof Berlamuze zich niet beter laten omringen. Midden in een cultureel erg actief gedeelte van de stad dat de laatste jaren sterk wordt opgewaardeerd, niet in het minst ook dankzij Hof Berlamuze en andere initiatieven in de buurt. Enkele minuutjes wandelen en je staat op de Grote Markt, aan de Zimmertoren, in de winkelstraten of het Stadspark. Nood aan een frisse neus, ontspanning en flinke dosis natuur? Ook de groene stadsvesten zijn vlakbij.

"Waar de drie kronkelende Nethen een zilveren knoop leggen; waar plots het spekbuikige overvloedhoornige Brabant zich scheidt van 't mijmerend, magere Kempenland, daar is het."

Felix Timmermans over zijn geboortestad Lier

We kennen Lier als de Poort van de Kempen en een charmante centrumstad, gesitueerd tussen Antwerpen (30 min.) en Mechelen (25 min.), met een centrale ligging tussen de E313, E34 en E19. Het historische centrum met tal van trekpleisters en feeërieke stadszichten maken Lier tot een overzichtelijke stad met de gezelligheid van een dorp. Het is een stad op mensenmaat, met alles op wandel- of fietsafstand. Bovendien is het een stad die, dankzij de Nete, een grote connectie heeft met water en natuur. Voor elk wat wils. Naar deze stad wordt niet voor niets verwezen als ‘Schoon Lier’. Andere bekende bijnamen zijn ‘Pallieterstad’ en ‘Lierke Plezierke’. Vrolijkheid en ontspanning gegarandeerd. Alvast een kleine greep uit de must-sees en must-do’s.